3 mooie bestemmingen voor een fietsvakantie met de camper

1 mei 2023 door Redactie

Steeds vaker weten Nederlanders de natuur te vinden voor een fijne, welverdiende vakantie. Zo is een fietsvakantie enorm in trek, omdat je op die manier én actief bezig bent én mooie plekken kunt ontdekken. Om optimaal van de natuur te genieten, is het aan te raden om een fietsvakantie met de camper te plannen.
Net als fietsvakanties zijn kampeervakanties namelijk erg populair onder Nederlanders. Wanneer je (nog) niet over een eigen camper beschikt, is het aan te raden om eerst een busje of camper te huren om te kijken of het wat voor je is. Dat kan via het verhuurplatform Goboony, een Nederlandse aanbieder van huurcampers en -busjes. Waar je vervolgens écht naartoe moet? Dat vertellen we je in dit artikel.

1. Met de camper en fiets naar de Eifel in Duitsland

Een van de mooiste natuurgebieden van onze oosterburen bevindt zich in de Eifel. Vanaf Utrecht ben je binnen zo'n 4 uurtjes in het hart van de Eifel in Duitsland waar je op verschillende plekken kunt kamperen. Neem bijvoorbeeld outdoorcamping Massingsmühle in het plaatsje Etgert, vanaf waar je de mooiste routes kunt fietsen. Verspreid over de Eifel vind je de rivier de Moezel waar je eveneens langs kunt kamperen en fietsen. De meest bekende route hier is de Moezelfietsroute van bijna 250 kilometer lang. Fiets langs de mooiste groene heuvels, diverse wijnhuizen en historische dorpjes waar je je ogen uitkijkt. Hoe iets dat zo dichtbij is, zó mooi kan zijn!

2. Ontdek de Zweedse wildernis met de fiets en de camper

Voor een wat meer ongerept natuurgebied is het aan te raden om met de camper met de fietsen achterop naar Zweden te rijden. Dit magische land in Scandinavië biedt één grote speeltuin voor actieve mensen die van fietsen én kamperen houden. In het hele land mag je wildkamperen, wat zeker een tip is wanneer je in Zweden bent met de camper. Ook vind je er volop luxe en basic campings waar het heerlijk toeven is. De beste fietsroutes van Zweden vind je in Dalarna, in het midden van het land. Daar vind je talloze fietspaden waarvan de Cykelvasaleden van 90 kilometer lang de meest bekende is. Extra tip: Zweden kan nogal heuvelachtig zijn. Liever eerst even oefenen? Maak gebruik van onze routeplanner om een fietstocht in het heuvelachtige zuiden van Nederland te plannen.

3. Lange fietstochten langs de mooiste meren van Italië

Waar je in Zweden niet altijd de zekerheid hebt dat het lekker weer is, heb je dat in Italië al wat meer. Ben je dus meer een mooiweerfietser en vind je het fijn om te kamperen in een land waar er wat meer zonzekerheid is? Dan zit je in Italië op de juiste plek. Verspreid over het land vind je een aantal magische meren dat het bezoeken waard is. Het voordeel van dit soort meren is dat je er vaak omheen kunt fietsen. Neem bijvoorbeeld het adembenemende Iseomeer, het Comomeer of het Ortameer waar je lekker kunt fietsen en op verschillende plekken kunt kamperen. Aan het einde van de dag is het relaxen geblazen: nog even genieten van de avondzon of de dag eindigen met een duik in het frisse water van het meer.