Aanrader: fietsen in Julianadorp en omgeving!

22 mei 2024 door Redactie

Op zoek naar een leuke plek om te fietsen? Plan dan een tripje naar de Kop van Noord-Holland. In de kustplaats Julianadorp en omgeving vind je namelijk de meest prachtige fietsroutes. Van uitgestrekte duinen tot weelderige bloemenvelden, lees mee en ontdek de mooiste fietsplekken in en rondom Julianadorp aan Zee.

Fiets door de duinen van Julianadorp

De duinen van Julianadorp zijn een must see in de Kop van Noord-Holland. Wat deze duinen zo mooi maakt is de uitgestrekte omgeving, waar je ver om je heen kunt kijken. Er liggen prettige fietspaden aangelegd, vaak met een naastgelegen wandelpad, zodat fietsers en wandelaars rustig langs elkaar af kunnen bewegen, super handig! Natuurlijk hoef je het niet bij Julianadorp aan Zee te houden, want langs de duinen trek je door naar Groote Keeten. Van daaruit vervolg je de fietsroute naar Callantsoog en Sint Maartenszee. En krijg je onderweg dorst? Stop dan even in een van de kustplaatsen en meer aan bij een strandpaviljoen. Een mooiere plek om bij te komen is er niet, toch?!

Weg vervolgen naar de Schoorlse Duinen

Ben jij er nog niet klaar mee? Trek je fietstocht door naar Petten, en vervolgens naar de Schoorlse Duinen. Je kunt daar natuurlijk ook direct naartoe gaan. Start je fietstocht in het dorpje ‘Groet’, want deze vrolijke plaatsnaam is een mooie uitvalsbasis om de rest van dit gebied te ontdekken. Zo rijd je door het prachtige duingebied, met zelfs de hoogste duin van Nederland (ruim 55 meter hoog). In het voorjaar lachen de stralende bollenvelden je tegemoet. Het is een rustige omgeving met weinig verkeer, wat natuurlijk ook erg prettig is als je graag op je gemakje rondfietst. Ook wielrennen behoort tot de opties.

Hele dag fietsen, trek naar Den Helder

Wil je er graag een lange dag van maken? Dan is het leuk om vanuit Julianadorp omhoog te fietsen. Je trekt langs de zee af naar de TESO veerhaven in Den Helder. Daar pak je boot naar Texel, en je neemt je fiets met je mee. Vervolgens kom je op het Waddeneiland uit, waar je zelf kunt beslissen hoe groot je de route maakt. Ga bijvoorbeeld naar Den Burg, bezoek zeehondencentrum Ecomare, ga wandelen in Nationaal Park Duinen van Texel of bekijk de prachtige vuurtoren. In Texel is genoeg te beleven, en met de fiets is alles goed bereikbaar. Ontdek de prachtige fietsroutes en geniet maximaal van je dag. Zorg dat je op tijd weer terug bent voor de veerboot, en fiets terug naar Julianadorp (circa 30 minuten).

Fietsen, wandelen en ontspannen combineren

Nabij Julianadorp aan Zee ligt Het Zwanenwater, een prachtig natuurgebied om te wandelen. Daar kun je bijvoorbeeld met de fiets naartoe, waarna je je trip als wandeltocht verderzet. Zo combineer je twee heerlijke activiteiten. En krijg je geen genoeg van deze omgeving en wil je tussendoor ook ontspannen? Neem eens een kijkje bij Lekker Naar Zee, aanbieder van vakantiehuisjes in deze omgeving. Zo kun je fietsen, wandelen en relaxen op het strand combineren. Want waarom juist Julianadorp zo’n goede bestemming is? Naast de prachtige en veelzijdige omgeving, behoort het ook nog tot het Nederlands gebied met de meeste zonuren van Nederland. En dat is natuurlijk handig als je gek bent op wandelen en fietsen. Zo ga je voor de ideale fiets- en ontspanningsvakantie in eigen land!