Boodschappen doen met de fiets doe je zo

11 april 2024 door Redactie

Laat je maar al te graag wat vaker de auto staan? En pak je in plaats daarvan liever de fiets, zodat je net even wat duurzamer kunt leven? Dan is het doen van boodschappen met de fiets een erg logische keuze. En of je nu een stadsfiets hebt, een elektrische fiets of een bakfiets. In alle gevallen is het wel zo belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Hoe je hier het beste mee aan de slag gaat lees je in dit blog.

Investeer in een paar stevige tassen die je aan de fiets kunt bevestigen

Een van de beste aankopen die je alvast kunt doen, zijn een of meerdere stevige tassen die je aan de fiets kunt bevestigen. Hierdoor heb je je wekelijkse boodschappen snel en makkelijk een veilige plek gegeven. En hierdoor stap je met een veel beter gevoel op de fiets en voorkom je vervelende ongelukken doordat het gewicht van de boodschappen niet goed verdeeld is over de hele fiets. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk. De tassen voor de fiets hebben over het algemeen een waterbestendige coating, zodat je boodschappen niet nat van de regen kunnen worden. En hierdoor kom je net een wat comfortabeler thuis en kun je de boodschappen meteen in gaan ruimen.

Extra voordelig boodschappen doen door te kiezen voor huismerken in de supermarkt

Staat je fiets klaar en ben je paraat om boodschappen te gaan doen? Naast dat je op je brandstofkosten kunt besparen, kun je ook nog eens aanzienlijk om je boodschappen besparen. Hoe je daar het beste mee aan de slag gaat? Kies er bijvoorbeeld voor om alleen nog maar huismerken te kopen en houd acties en aanbiedingen in de gaten. Door slim om te gaan met het doen van de boodschappen, kan het zomaar zo zijn dat je op het einde van de maand een mooi bedrag overhoudt. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Vergeet je niet om een boodschappenlijstje te maken?

Breng je zonder voorbereiding een bezoek aan de supermarkt? En doe je dat ook nog eens als je een lekkere trek hebt? Dan kan het zo zijn dat je weer thuiskomt met meer boodschappen dan je eigenlijk had ingeschat. Door van tevoren een boodschappenlijstje te maken, kun je je strak aan een goed plan van aanpak houden. En ook op deze manier kun je in de kosten besparen.