De mooiste fietsroutes in Nederland

8 november 2023 door Redactie

Ben je een echte fietsfanaat? Door iedere keer een andere route te kiezen ontdek je de mooiste gebieden van Nederland. Fiets je vaak samen met een hele groep, laat dan wielerkleding ontwerpen. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jullie bij elkaar horen. Ook wanneer je veel alleen fietst is het erg leuk om je eigen ontworpen setje kleding aan te hebben. Iets wat alleen jij hebt en niemand anders. Heb je een eigen onderneming? Dan is wielerkleding heel geschikt om te bedrukken met je bedrijfsnaam of logo. Genieten jij en je fietsmaten ergens in het land van een drankje op een terras, dan is de bedrukking ook voor anderen goed zichtbaar. En dat is goed voor de naamsbekendheid.

De leukste fietsregio’s

Nederland kent ontzettend veel mooie fietsroutes, in het hele land. Om dat allemaal te behandelen is een beetje veel van het goede, maar we lichten er een aantal uit. Als eerste is de Achterhoek aan de beurt. Gelegen in het oosten van het land en bekend van de Zwarte Cross en Normaal. Maar ook van het mooie coulisselandschap en de vele kastelen. Fiets je door de Achterhoek, dan kijk je je ogen uit. De acht kastelen route, een lokaal ommetje of een wijnroute: de mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je er liever met de mountainbike op uit? Ook dan vind je in de Achterhoek een diversiteit aan MTB-routes met verschillende niveaus.

Fietsen langs de kust

Langs de kust kun je prima fietsen en ondertussen genieten van de fraaie stranden en duinen. Wanneer je wilt kun je 610 kilometer langs de Nederlandse kustlijn fietsen. Hierbij start je in Sluis in Zeeland tot Den Helder. Daarna fiets je weer verder van Callantsoog tot Nieuweschans in Groningen. Onderweg kun je de gezelligste badplaatsen aandoen die bruisen van vertier. Maar je komt ook hele stukken tegen waar je volop kunt genieten van het stille, ruime en schitterende landschap. En het is echt niet zo dat het alleen met zomers weer fijn is om te fietsen langs de kust. Met de juiste, beschermende wielerkleding kun je onder alle weersomstandigheden fietstochten maken. Onderweg even een tussenstop maken en opwarmen met een dampende kop chocolademelk is niet zo verkeerd toch?

Over de heide en door de bossen

Over de heide en door de bossen: in Noord-Brabant kan het allemaal. Stap op je fiets en bewonder het natuurschoon in de Brabantse Biesbosch of de Loonse en Drunense Duinen. Laat je onderweg verrassen door de Brabantse gastvrijheid en ga lekker lunchen in het gezellige Breda. Maar niet alleen Noord-Brabant loont de moeite om fietsend te ontdekken. Datzelfde geldt ook voor de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en Twente. In eigenlijk ieder deel van ons land zijn prachtige fietsroutes te vinden die je onderweg al het moois van Nederland laten zien.