Je fiets verzekeren, waar moet je aan denken

21 juni 2023 door Redactie

Heb je onlangs een nieuwe tweewieler gekocht? Bijvoorbeeld een stadsfiets, een bakfiets voor de kinderen of een andere elektrische fiets die je kunt gebruiken om makkelijker van en naar werk te reizen? In alle gevallen weet je maar al te goed dat dit een van de beste investeringen van het jaar is. Op het moment dat de aankoop is gedaan in een winkel of webshop, heb je vast en zeker het advies gekregen om ook een bijpassende verzekering af te sluiten. En dit is zeker geen overbodige luxe. Je weet daardoor altijd dat je geliefde tweewieler optimaal is verzekerd tegen diefstal of schade. Ideaal als je bijvoorbeeld vaak door de stad fietst of je fiets stalt in een openbare stalling. Waar je zoal aan moet denken, lees je hier.

Je fiets verzekeren: welke verzekeringen zijn er

Op het moment dat je een fiets wilt gaan verzekeren, dan kom je er maar al te snel achter dat je de keuze hebt uit verschillende soorten fietsverzekering. En daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maak je je daar maar geen zorgen over. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de vier meest gewilde verzekeringen voor je op een rijtje gezet:
  • Aflopende fietsverzekering
  • Doorlopende fietsverzekering
  • Verzekering met allrisk-dekking
  • Verzekering met alleen diefstaldekking
Wat de beste verzekering is, hangt af van verschillende soorten factoren. Denk daarbij aan de frequentie dat je fiets stalt op een openbare plek, de kans op het optreden van schade en natuurlijk om wat voor soort fiets het gaat. Heb je dit allemaal helder voor jezelf op een rijtje gezet, dan weet je ook nog eens zeker dat het uitzoeken van een passende verzekering net even wat vlotter verloopt.

Verschillen van verzekeren van een elektrische fiets of een gewone fiets

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Een verzekering die je voor een elektrische fiets af kunt sluiten, komt in veel gevallen overeen met een verzekering voor een reguliere fiets. Toch is er wel een aanzienlijk verschil. Het grote verschil in deze verzekering is:
  • De dekking van de schade aan de accu. De accu is immers een erg belangrijk onderdeel van de elektrische fiets, maar het is ook een onderdeel met een beperkte levensduur.
  • Ook kan de pechhulpdekking voor een elektrische fiets net even wat belangrijk zijn voor een stadsfiets. Dit omdat je met een elektrische fiets langere afstanden af kunt leggen.