Maak bij Berlijn een fraaie rondtocht op de fiets

14 mei 2024 door Redactie

Veel mensen kennen Berlijn als een populaire en historisch belangrijke bestemming voor een stedentrip. Heb je de omgeving van deze stad echter al eens bekeken? Het is er prachtig fietsen, mede door het indrukwekkende merengebied wat je er vindt. Sommige Nederlanders kiezen bij het plannen van hun fietstocht rond Berlijn voor een langere trektocht vanuit Nederland. Anderen vliegen naar Berlijn met KLM om ter plekke fietsen te huren en van start te gaan. In dit artikel lees je meer over hetgeen je tijdens een fietstocht rond de Duitse stad tegenkomt.

Tal van meren en een fraaie natuur buiten de stad

Waar het centrum van Berlijn zich kenmerkt door zijn historie en fraaie cultuur, vind je net buiten de metropool voornamelijk veel natuur. Het eerder aangehaalde merengebied is daar een goed voorbeeld van. Prettig aan deze regio is dat de fietspaden van een hoge kwaliteit zijn. Dat komt niet alleen je veiligheid, maar ook het comfort onderweg ten goede. Niets is vervelender dan het voortdurend moeten ontwijken van kuilen in de weg. De fietspaden zijn te vergelijken met de paden zoals we die in Nederland kennen. Daar komt bij dat de regio rondom Berlijn relatief vlak is. Ook zonder veel te klimmen en dalen leer je dit natuurrijke gebied kennen.

Op zoek naar de eeuwenoude kastelen rondom Berlijn

Niet alleen de natuur en meren die je rondom Berlijn vindt, maakt een meerdaagse fietstocht in dit gebied de moeite waard. Het gebied kenmerkt zich daarnaast door de eeuwenoude kastelen die je er treft. Het zijn imposante bouwwerken, die in veel gevallen om een snelle foto vragen. Een goed moment om even uit te puffen!

Leer Berlijn zelf kennen vanaf de fiets

Zit de tocht rondom Berlijn er na een aantal dagen weer op? Vergeet in dat geval niet om de stad zelf al fietsend te bekijken. Fiets bijvoorbeeld door het bekende Unter den Linden, een hele leuke ervaring. Je kunt zelf een route door Berlijn uitstippelen, maar ook kiezen voor een georganiseerde tour. Het voordeel van die laatste optie is het feit dat je geen van de mooiste punten in de stad mist. Daarbij kan de gids je onderweg meer vertellen over de bouwwerken die je tegenkomt. Mede door de historie die je in het centrum vindt, is dat een absolute aanrader! Je komt steeds weer nieuwe dingen te weten, zelfs als je al vaker in de stad bent geweest.