Ook deze gadgets vergeet je niet bij een fietsvakantie: drie handige tips!

11 september 2023 door Redactie

Als je wat vaker met de fiets op pad gaat, ben je bekend met een aantal problemen waar je snel tegen aanloopt. Gelukkig leven we in de 21e eeuw, waarbij we de fietstocht, met behulp van de nieuwste gadgets, een stuk aangenamer kunnen maken. Naast een lunchpakket, genoeg water, en eventuele bescherming neem je een aantal handige items mee die geheid van pas komen tijdens een avontuurlijke fietstocht. Lees snel verder en ontdek wat jij zonder twijfel mee moet nemen op je volgende fietsvakantie!

Leg mooiste momenten vast

Met de fiets kom je op de mooiste locaties waar je met de auto haast niet kunt komen. Tijdens een fietstocht door het land ontdek je de mooiste heides en de diepste bossen. Een fotocamera kan daarom niet ontbreken. Klik er op los en leg de mooiste bloemen, planten en dieren vast. Een speciaal beeld geschoten? Laat een foto op canvas afdrukken en hang het thuis op om het fietsavontuur voor altijd te herinneren. Stap natuurlijk tijdens het maken van de foto wel even af; zo breng je jezelf en je medefietsers niet in gevaar!

Gadgets voor een elektrische fiets

Wanneer je met de elektrische fiets op pad gaat, neem je wat extra spullen mee. Je wilt natuurlijk niet dat de elektrische aandrijving ermee ophoudt; neem een oplader mee om de fiets bij een café op te laden. Pak daarnaast eventueel een regenhoes in, om de elektrische componenten te beschermen. Ben je van plan een lange fietstocht te maken zonder te stoppen? Dan kan het geen kwaad om een extra batterij mee te nemen. Zo ben je ervan verzekerd dat je al die kilometers kan afleggen, zonder een oplaadpauze te nemen!

Wees goed voorbereid met handige apps

Om alles uit je fietstocht te halen, download je de meest handige apps die speciaal zijn gericht op de fietsliefhebber. Ga voor een navigatie-app of een met de leukste routes door het land. Zo kom je op plekken waar je normaal niet voor zou kiezen. Daarnaast vertelt de app je wat over de geschiedenis van de route en de planten, dieren en gebouwen die je tegenkomt. Download daarnaast een reparatie-app die je tips geeft over het repareren van je fiets. Handig wanneer je zelf even niet meer weet wat te doen!

Tijdens je volgende fietsvakantie ga je niet meer op pad zonder deze handige gadgets. Pak een fotocamera in om de mooiste foto’s te schieten van de ongerepte natuur. Als je met de elektrische fiets gaat, vergeet je niet de oplader en eventueel een tweede batterij mee te nemen. Download tenslotte handige fiets-apps die je begeleiden tijdens de rit. Zo fiets je zonder zorgen heel het land door!