Op fietsvakantie? Deze items zijn onmisbaar

7 december 2022 door Redactie

Nederland is een heerlijk land om te fietsen. Dat komt door het grote aantal fietspaden en de mooie en afwisselende streken die je met je stalen ros kunt ontdekken. Maar voordat je op je tweewieler klimt voor een fietsvakantie door Nederland, moet je je natuurlijk wel goed voorbereiden. De items in dit artikel mogen niet ontbreken tijdens je tocht.

Een helm

Een helm is een onmisbaar item tijdens je fietsvakantie Nederland. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en zo blijf je onderweg veilig. Let erop dat je er een koopt met een goede pasvorm. Als de helm te los zit biedt hij niet genoeg bescherming, maar hij moet natuurlijk ook niet te strak zitten. Er zijn verschillende soorten helmen. Laat je hier in de winkel goed over adviseren en kies een helm die bij jouw fietsdoel past.

Navigatie

Het is handig om navigatie bij je te hebben, zeker als je naar een nieuw gebied afreist. Zo weet je altijd waar je bent, ook als je een onbekende sluiproute hebt gevonden. Met de gps kun je mooie fietsroutes instellen en heb je een inschatting van hoe lang de rit gaat duren. Je ziet ook hoe je de route kunt inkorten, bijvoorbeeld als het weer ineens omslaat.

Wil je even rusten of iets eten? Dan kun je met de navigatie zoeken naar cafés en restaurants in de buurt. Neem voor de zekerheid ook altijd een landkaart mee voor als je onverhoopt geen bereik hebt.

Fietspomp en een gereedschapset

Hoe voorzichtig je ook bent, er kan onderweg altijd iets met je fiets gebeuren. Je kunt een lekke band krijgen of er kunnen onderdelen kapot gaan. Er is niet altijd een fietsenmaker in de buurt. Daarom is het verstandig om zelf een fietspomp en een gereedschapset mee te nemen. Zo kun je zelf een band oppompen of plakken en wellicht zelf je fiets repareren als er iets mis is.

EHBO-kit

Niet alleen je stalen ros kan onderweg beschadigd raken, er kan ook iets met jou gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld vallen of een ongeluk krijgen. Met een EHBO-kit kun je de meest voorkomende verwondingen behandelen. Zorg er in ieder geval voor dat je pleisters, zwachtels, snelverband, medicijnen bij je hebt. Andere handige spullen voor in de EHBO-doos zijn naalden om blaren door te prikken, blarenpleisters, muggenspray, ontsmettingsmiddel en een pincet.

Kleding

Onderweg kun je met verschillende weersomstandigheden te maken krijgen. Neem daarom verschillende soorten kleding mee. Belangrijk zijn een afritsbroek, een sneldrogend shirt, een warm jack en ademende regenkleding. Denk verder aan fietsschoenen, waterdichte overschoenen en handschoenen.

Servicebeurt voor je fiets

Het allerbelangrijkste tijdens een fietsvakantie is natuurlijk de fiets zelf! Haal je stalen ros van stal en geef hem een servicebeurt voordat je vertrekt. Zo weet je zeker dat alles in orde is. Weet je nog niet precies waar je naartoe moet? Kijk dan hier voor leuke bezienswaardigheden. Je vindt hier ook informatie over de bezienswaardigheid en hoe je er moet komen. Heel veel fietsplezier!