Steeds meer Nederlanders kiezen voor een elektrische fiets

10 juli 2023 door Redactie

Het aantal Nederlandse huishoudens met een elektrische fiets in de schuur is de afgelopen jaren fors toegenomen. Lang niet alleen senioren maken gebruik van een elektrische fiets; ook volwassenen en zelfs jongeren schaffen een model aan om naar hun werk, studie of sportvereniging te komen. Met de beste elektrische fiets in de schuur, wordt de drempel om op de fiets naar het werk te gaan steeds lager. Het bevordert een duurzame leefstijl, waarbij men de auto wat vaker laat staan. Een belangrijk voordeel van een elektrische fiets is het feit, dat je niet al te bezweet op het werk aankomt. Zet de trapondersteuning op de heenweg wat hoger, om op de terugweg meer van je eigen spieren te vragen.

In het weekend laat je de elektrische fiets niet in de schuur staan; stap op de fiets om de mooiste fietsroutes in jouw omgeving te verkennen. Fietsen werkt heel ontspannend en is gezond. Het helpt je je hoofd leeg te maken in het weekend.

Bekostiging van een elektrische fiets makkelijker geworden

De groeiende populariteit van de elektrische fiets hangt samen met het feit, dat de bekostiging hiervan steeds makkelijker geworden is. Een elektrische fiets leasen is bijvoorbeeld een goede optie, wanneer je geen grote investering wilt doen vooraf. Bij deze constructie gebruik je de elektrische fiets tegen een vast bedrag per maand. Wel zo makkelijk! Het leasen van een elektrische fiets kan niet alleen privé; steeds vaker bieden werkgevers een dergelijke mogelijkheid aan. Zeker wanneer je werkgever meebetaalt aan het leasen van een elektrische fiets kan dit een interessante optie voor je zijn.

Fietsplan bij steeds meer werkgevers

Niet alleen faciliteren werkgevers het leasen van een fiets in sommige gevallen. Ook bieden veel Nederlandse werkgevers een fietsplan aan. Dit fietsplan maakt het mogelijk om fiscaal gunstig een elektrische fiets aan te schaffen. Je betaalt met zo’n regeling minder belasting aan het eind van het jaar, waardoor de fiets zelf goedkoper wordt. Hoe deze regeling precies is opgebouwd verschilt van werkgever tot werkgever.

Zoek een route uit op basis van knooppunten

Onlangs zelf een elektrische fiets besteld? Tijd om op pad te gaan! Maak hierbij gebruik van de knooppuntenroute in Nederland. Bij deze routes fiets je van knooppunt naar knooppunt, waardoor je de route niet in je hoofd hoeft op te slaan. Schrijf de knooppunten vooraf op een blaadje en plak deze bijvoorbeeld op het frame van je fiets.