Voordelig op pad met deze handige bespaartips

8 april 2024 door Redactie

Ga je binnenkort op pad? Dat zijn vaak toch wat duurdere uitjes. Ergens op een terrasje wat consumeren. Het loopt al snel op. Dat hoeft niet als je deze handige bespaartips volgt!

Kom mee naar buiten allemaal!

Kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de wielewaal! Ken je dat liedje? Het slaat op het voorjaar, zoals nu, waarin we allemaal weer lekker naar buiten gaan en erop uit trekken. Sommigen gaan naar een dagje naar het strand, anderen naar een museum of gaan voor een mooie wandeling. Jij zult wellicht kiezen voor een mooie fietstocht, ergens in Nederland. Hoe dan ook lekker op pad en genieten van cultuur of natuur.

Plan je fietsroute

Ga je met de fiets op pad, plan dan je fietsroute hier op de website of maak gebruik van de handige app. Er staan ruim 9000 fietsknooppunten vermeld door heel Nederland. Bezienswaardigheden, musea, winkels, het staat allemaal vermeld en zo kun je simpel jouw gewenste route uitstippelen langs de plekken die jij wilt bezoeken. Zelfs fietswinkels worden aangegeven. En dat is handig voor het geval je onderweg problemen krijgt of toch nog een accessoire nodig hebt.

De hongerklop voorkomen

Hoe je ook op pad gaat en welke route je ook volgt, na verloop van tijd krijg je honger en dorst en moet je even bijtanken om de hongerklop te voorkomen. Vaak doen we dat door een leuk terrasje te kiezen en daar wat te consumeren. Ook die staan hier op de website weergegeven Reuze gezellig en vaak ook heel lekker, maar wel ontzettend duur! En in de huidige toch al zo dure tijden zit je daar wellicht niet op te wachten. Toch even wat lekkers nuttigen zonder dat het heel veel kost? Neem het zelf mee! En vergeet ook niet om je drinkfles mee te nemen. Tip: Op diverse plekken in Nederland kun je tegenwoordig drinkflessen navullen. Dat soort tappunten zie je vaak bij stations en in binnensteden van druk bezochte steden.

Aanbiedingen in de supermarkt

Het grote voordeel van zelf meegebracht eten en drinken is dat je dit op elke plek waar je wilt kunt gebruiken. Je bent niet afhankelijk van waar een terrasje of winkeltje is. En als je het goed voorbereidt dan kun je precies dat bij je hebben wat jij lekker vindt tegen een waanzinnig mooie prijs. Check gewoon een aantal dagen voordat je op pad gaat de aanbiedingen in jouw lokale supermarkt en neem dit mee. In een fietstas, rugzak of op een andere manier. Vaak vind je tussen al deze goede aanbiedingen ook drankjes en hapjes die bijzonder geschikt zijn om mee te nemen tijdens jouw fietstocht. Van fruit en rauwkost tot aan lekkernijen zoals koeken of repen chocolade. Een ding staat vast: Het is in elk geval een stuk voordeliger geprijsd dan wanneer je iets koopt in een restaurantje of kioskje op een toeristische plek. En daardoor smaakt het nog beter.

Nog meer bespaartips

Ben je toch al op de site van jouw favoriete supermarkt aan het speuren voor gunstige consumpties voor onderweg, check dan gelijk de rest van de aanbiedingen. Goede kans dat er deze week besparingen mogelijk zijn op jouw gebruikelijke boodschappen en dat is mooi meegenomen. Let ook altijd even op niet bederfelijke artikelen zoals toiletpapier en schoonmaakmiddelen. Als die deze week in de aanbieding zijn is het verstandig om ze nu alvast te kopen, ook als je ze nog niet perse nodig hebt. Zo voorkom je dat je het volle pond betaalt tegen de tijd dat je het wel nodig hebt!

Bespaartips op een presenteerblaadje

Als je op zoek bent naar aanbiedingen voor tijdens jouw fietstocht of wandeltocht hoef je natuurlijk echt niet supermarkt voor supermarkt de schappen af te speuren naar een goede aanbieding. Je kunt ze tegenwoordig, heel modern, op een presenteerblaadje in je email, op social media of in de supermarktapp terugvinden. Onze laatste bespaartip voor onderweg is dan ook: Schrijf je in voor nieuwsbrieven van de supermarkt en volg je vaste supermarkt op social media om handig en snel geschikte aanbiedingen voor onderweg te vinden.